A.L. Snijders overleden… een korte fotoshoot

Ik ontmoet hem na een fotoshoot bij het plaatselijke notariskantoor Tap en van Hoff.  Voor de nieuwe site heb ik alle medewerkers fris op de foto gezet, daarna binnen wat sfeerfoto’s gemaakt en uiteindelijk nog wat foto’s buiten, toen hij met zijn herkenbare busje het parkeerterrein op kwam rijden.

A.L. Snijders, schrijver. Met zijn nieuwe liefde Ineke Swanevelt. Net nadat ik de exterieurfoto van het kantoor heb gemaakt (die nu groot als header op de site wordt gebruikt) lopen ze naar binnen. Ik druk nog een keer af. Het is donderdag 17 oktober 2019.

Ik denk ik breek m’n spullen nog niet af, laat de lampen nog even staan en loop straks als hij klaar is met z’n afspraak met hem naar buiten, met wat spullen. Net alsof. En dan vraag ik hem.

Of hij dan nog zin heeft in een korte fotoshoot, alles staat al klaar… duurt hooguit 5 minuten.

Daar had hij wel zin in.

 

Tijdens een valentijn uitzending (14 februari 2020) zat hij met zijn nieuwe liefde, inmiddels zijn vrouw, actrice Ineke Swanevelt bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel bij De Wereld Draait Door. Om over de liefde te praten. En onder meer over dat moment dat ze bij de notaris te horen kregen dat ‘ze maar beter konden gaan trouwen’.

De redactie van DWDD neemt die valentijnsdag contact met me op, of ze ‘die mooie foto’s’ mochten gebruiken.

A.L. Snijders, Peter Müller is op maandagochtend 7 juni 2021 overleden, tijdens het schrijven van z’n laatste Zeer Kort Verhaal voor de Berkelbode. Vrijdagavond belt Ineke Swanevelt of ik toestemming geef om een foto te gebruiken voor een postzegel op de rouwenvelop.

M’n hart maakt een sprongetje, wat een eer…

Rust zacht, mooie man.

Naar de foto’s >>

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven