Van eventvideo naar coronavideo

2020. Net als veel fotografen en videografen die hun brood verdienen met het in beeld brengen van bijeenkomsten, events en congressen, is 2020 voor mij (ook) het jaar geweest van de omslag. Waar doorgaans toch zeker 60 procent van m’n omzet uit events bestond,  werd dat in 2020 ineens 20 procent. Ik had het geluk dat een lucratief cardiologencongres in Frankfurt eind februari 2020 – twee weken voor de lockdown – wel doorging, anders was dat percentage bijna 2 procent geweest (met alleen nog een event op 1 juli 2020).

Ik zou een vierdaags event doen in Amsterdam en later voor dezelfde opdrachtgever nog een groots event in Parijs. Slopende, complexe, maar lucratieve events. De hele mikmak door 1 persoon met 4 camera’s: eventfotografie, eventvideo, sprekersvideo’s, LinkedIn profielfotografie tijdens de breaks…

Maar de eerste lentemaanden van 2020 zat ik verslagen met de handen in het haar… alles werd afgezegd. Streep erdoor, door vrijwel alle jaarlijks terugkerende evenementen.

Mijn redding waren de opdrachten die ik voor mijn eigen gemeente ging doen. Na het succes van de minidocumentaire over de opgraving van een in Eefde neergestort oorlogsvliegtuig en de berging van de stoffelijke resten van piloot William Hurrell, konden Bart Verdult, stagiarie Annemart Janssen en ik vol aan de slag met de 15 herdenkingsvideo’s onder de noemer: 75 jaar vrijheid.

Dat jaar volgden een 6-tal coronavideo’s, 8 stuks Aandacht voor elkaar video’s en nog enkele andere… Maar zonder corona zou 2020 een topjaar zijn geworden, nu was het toch behoorlijk slikken, doorgaan en ploeteren.

Dank gemeente Lochem voor de ondersteuning en fijne samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top